M-Aleja Koper

zavod za izobraževanje in raziskovanje

RoboSončki OŠ Koper - Prvaki FLL

thumb robosonckiV soboto, 4.2.2017, smo se z ekipami RoboSončki OŠ Koper, RoboLevi M-Aleja Koper in Lego BimBoti OŠ Koper udeležili FLL dogodka na Dobrovi, ki je združeval Finale FIRST LEGO League regije Adria - Odprto državno prvenstvo FLL Slovenije (za otroke starosti 9-16 let) in prvi festival FIRST LEGO League Junior v Sloveniji (za otroke starosti 6-9 let).

Video

Na Finalu FLL se je srečalo in družilo 26 najboljših ekip iz Slovenije, Srbije in Hrvaške. RoboSončki so blesteli v Tekmi robotov, kjer so z veliko prednostjo v vseh treh krogih dosegli 1. mesto. V projektno raziskovalnem delu na temo Živalski zavezniki so predstavili svoj Čebelji projekt in inovacijo Satovlečka, nov pripomoček za delo s sati in panji v čebelnjaku. Uspešni so bili tudi pri vrednotah - v izzivu iz ekipnega dela in tehničnem intervjuju, kjer so predstavili dizajn svojega robota in programske rešitve. V skupnem seštevku so tako dosegli 1. mesto in že četrto leto postali Prvaki FLL, ki velja kot zlato priznanje na državnem tekmovanju.

RoboLevi so raziskovali želve in v svojem projektu Živalski zavezniki predstavili, kako jim lahko pomagamo, saj zaradi globalnega segrevanja in onesnaževanja spadajo želve med ogrožene živalske vrste. Za RoboLeve je bila letošnja sezona prva izkušnja s programom FLL, zato smo še kako ponosni, da se jim je uspelo uvrstiti v Finale in na tekmi robotov doseči 10. mesto.

Festivala FIRST LEGO League Junior se je udeležilo 15 slovenskih ekip. Lego BimBoti OŠ Koper so pripravili projekt na letošnjo temo Nori na živali, kjer so raziskovali habitate čebel in živali, ki živijo v istem habitatu. Pripravili so robotiziran model Zajec in čebela, s katerim so predstavili svoje ugotovitve in njune interakcije.

Mentorica ekip dr. Alenka Malej je prejela posebno nagrado ocenjevalcev, sodnikov in organizatorjev za Naj FLL mentorico.

S svojim obiskom sta nas na Dobrovi počastila tudi predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

 

--> FOTOGALERIJA  

 

Povezane objave

Video: Vir Zavod Super Glavce in RTV SLO

Kratek video s finala naše regije 

Video reportaža z intervjuji

RoboSončki v oddaji Dobro Jutro, RTV SLO 1 
Prispevek začne na 31'15''

robosoncki TVDobro jutro 350

 

Novica in rezultati:

Vsi smo zmagovalci, FLL Slovenija, http://www.fll.si/vsi-smo-zmagovalci/4 

Krožek v Kopru

thumb krozek

Poletni tečaji

poletni tecaj

Robosoncki logo

Koledar dogodkov

Prejšnji mesec Maj 2017 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 18 1 2 3 4 5 6 7
week 19 8 9 10 11 12 13 14
week 20 15 16 17 18 19 20 21
week 21 22 23 24 25 26 27 28
week 22 29 30 31
LogoM-aleja

 

podporniki2017